10 lucruri pe care trebuie să le ai în bagaj când pleci la facultate

Stundenţia este una dintre cele mai frumoase perioade din viaţa noastră, o ştim cu toţii. Însă zilele premergătoare începutului de an universitar sunt puţin stresante asta deoarece trebuie să-ţi pregăteşti bagajul pentru a te muta într-un alt oraş, într-o cameră mai mică de cămin sau de chirie. Pentru a nu lua cu tine jumătate din casă, ne-am gândit să-ţi facem o listă cu cele mai importante 10 lucruri ce trebuie să le pui în bagajul cu care vei merge la facultate.

1 . Îmbrăcăminte

Încearcă să nu le arunci pe toate în geamantan. Cel mai indicat ar fi să pui mai întâi hainele de sezon, toamnă-iarnă. Ideal ar fi să nu uiţi de lucrurile esenţiale precum : pijamale, lenjerie intimă, şosete, haină de toamnă, haină de iarnă. Fii foarte atent la modul în care le împachetezi, nu cred că ţi-ai dori să mergi la facultate cu vreo 2-3 geamantane.

2 . Încălţăminte

În cazul în care vei sta la cămin, nu uita de o pereche de șlapi pentru că nu poţi merge desculț la duș așa cum o faci acasă. Dacă îți vei duce existența în cadrul unui colectiv mare trebuie să îți iei cele necesare traiului în comun. Totodată, nu uita că ai nevoie și de o pereche de pantofi eleganți căci nu se știe niciodată la ce întâlnire serioasă sau interviu ai putea fi invitat.

3 . Tacâmuri şi vase de bucătărie

Nu contează că vei sta în chirie sau la cămin, cu siguranță vei dori să fii sigur de igiena furculiței și lingurei cu care urmează să mănânci. Nu vei scăpa nici de chestiile mărunte dintr-o bucătărie, pentru că este posibil să ai nevoie și de farfurie, castron, cană, pahar, ibric, oală, tigaie sau polonic. Ustensilele necesare preparării hranei, chiar dacă tot ce știi să gătești e omletă sau cartofii prăjiți îţi vor fi de mare ajutor.

4 . Lenjerie de pat şi prosoape

Poate ar fi bine să o întrebi pe mama ta, că sigur o să te ajute. Dacă vrei să te descurci singur, atunci ai nevoie de 2 seturi de lenjerie de pat (cu cearceaf inclus) și 2 seturi de prosoape pentru duș și pentru mâini. O să îți prindă bine!

5 . Cărţi care ştii că ţi-ar putea folosi şi la facultate

Știu că nu prea îți vine să le cari după tine, dar totuși s-ar putea să ai nevoie de ele dacă vrei să treci anul. Și nu de alta, dar cu siguranță vei găsi altceva de făcut cu banii, în loc să îi dai pe cărți pe care le ai deja în bibliotecă.

6 . Produse cosmetice

E mai bine să le ai deja în bagaj asta pentru că tot ce iei de acasă te scutește pe tine de o viitoare cheltuială.

7 . Medicamente şi ceaiuri

Fă-ți rezerve de medicamente pentru dureri de cap sau de stomac ca să nu te trezești în toiul nopții că nu găsești nici o farmacie deschisă non – stop pe lângă tine. Nici ceaiurile din dulapul mamei sau al bunicii nu o să îți prindă rău, mai ales dacă te prinde răceala.

8 . Actele

Nu îţi uita actele acasă. Vei avea mare nevoie de ele, chiar şi de certificatul de naştere. Nu cred că ţi-ai dori să te-ntorci acasă doar pentru că nu ai oferit destulă atenţie.

9 . Conserve din cămara bunicii

Totul se rezumă la borcane! Este posibil să te enerveze faptul că vei avea de cărat, dar o să îți prindă bine. Vorbim aici de borcane cu gem, dulceață, zacuscă, murături și alte conserve care îți plac sau îți fac cu ochiul atunci când te-ai apucat de împachetat.

10 . “Nimicuri” sentimentale şi absolut necesare

Poze cu părinți, bunici, frați sau poza cu iubitul/iubita care este de cele mai multe ori mai apropiată de sufletul nostru. Poate animalul de pluș preferat, păturica ta preferată și alte lucruri de care nu te poți despărți și care îți aduc zâmbetul pe buze când ai o stare proastă.

Noi îţi urăm şedere plăcută bobocule!