FEAA VIDEO GAMES – ediția III

FEAA Video Games este la cea de a treia ediție, adunând mai mult de 150 de participanți din diferiți ani de studiu, diferite specializări, toți uniți de plăcerea de a se juca. În această ediție dăm startul unor noi concursuri, permițând studenților să ia parte la cele mai cunoscute jocuri ale momentului, anume: Counter-Strike Global Offensive, League of Legends, FIFA 18 și Hearthstone

Counter Strike: Global Offensive este unul dintre cele mai populare jocuri de tip first person shooter, având luna trecută peste 11 milioane de jucători unici și fiind popular pe majoritatea platformelor de streaming și video sharing. De asemenea, este unul dintre cele mai urmărite și jucate jocuri din eSports, având premii de peste 2,5 milioane de dolari.

Hearthstone este asemenea unui joc de strategie pe ture: bătăliile fiind între 2 oponenți pe platforma. Jucătorii pot alege dintre numeroase moduri de joc, fiecare oferind o experientă diferită. Jucătorii încep cu o colecție de cărți de bază, dar pot colecționa cărți rare și puternice cumpărând pachete de cărți folosind aurul obținut în joc.  Hearthstone este bazat pe universul Warecraft cu caractere, magii și locații aferente poveștii.

 

League of Legends este un joc online de tip MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) și este unul dintre cele mai cunoscute și jucate jocuri de acest tip, fiind considerat de Forbes în 2012 ca fiind cel mai jucat joc pe calculator din America de Nord și Europa din punct de vedere al orelor petrecute în joc. Acesta a generat o comunitate competitivă activă care este în continuă creștere. Datorită popularității și acest joc a fost ridicat la “rangul” de eSports, existând numeroase campionate, sezoane în care diferite echipe/diferiți jucători încearcă să demonstreze că sunt cei mai buni.

FIFA 18 este cea mai nouă ediție a seriei cu același nume, fiind cel mai popular simulator de fotbal. Acesta își continuă moștenirea, oferind jucătorilor abilitatea de a-și selecta echipa favorită și să participle la diferite competiții fie împotriva AI-ului, fie împotriva altor jucători reali, competițiile realizându-se fie la nivel local, cu prietenii, fie în competiții sportive, împotriva altor jucători din întreaga lume (FIFA eWorld Cup).

Astfel, LSE urmărește să găsească cei mai buni gameri atât din FEAA, cât și din UAIC, oferindu-le studenților șansa de a participa la competiție și de a-și arăta capacitățile competitive în cadrul jocurilor propuse

Evenimentul va avea următorul program:

  • 12 mai ->  Counter-Strike Global Offensive;
  • 13 mai-> Fifa 18;
  • 19 mai -> Hearthstone;
  • 20 mai -> LOL.

Evenimentul se va desfășura la G1 Gam1ng One (doar jocurile CS, LOL, Hearthstone) și Level up (Fifa).

Pentru înscrieri, biletele se vor găsi la standul ligii de la parter din sediul B, iar prețul este de 5 lei/ participant,în perioada: 3 mai  – 11 mai. Pentru cei înscriși online, fie vor plăti taxa biletului la stand fie când se vor prezenta la eveniment.