Chef la cămin

Ai primit super vestea că săptămâna asta nu primești pachet și trebuie să găsești? Da, știu, e „nașpa” să stai lângă aragaz așteptând să se fiarbă carnea aia trimisă de mama ta, dar dacă altă soluție nu e, ce să-i faci? Așa că noi suntem aici să vă dăm o mână de ajutor!

Am zis să începem cu ceva ușor: paste, dragii noștri! Ați mâncat și auzit mii rețete de paste, câteva în plus nu credem că strică. Pare ușor să faci paste, dar chiar așa o fi?

Sfatul nostru e să pui apa la fiert pentru că, nenorocita, niciodată nu ajunge la alea 100 de grade în timp util! Și să adaugi sare. Poți pune ulei dacă tu crezi că în felul ăsta „nu o să se prindă pastele între ele”, dar eu cred că secretul e să îți alegi niște paste destul de OK (gen Combino dar nu pe ea, așa se numesc pastele) și să stai cu ochii pe ele!

Acum vine partea aia ciudată când trebuie să faci inspecție în frigider și să vezi cam ce poți arunca în oală .

Dacă vrei să faci paste cu piept de pui și smântână, fii atent la ce am scris pentru că ai un pic de „trebăluit”.

  • Taie pieptul de pui (1!) în ce stil vrei tu, numai să le poți mânca. Ce, credeați că o să folosim un limbaj „ de bucătărie”? În continuare curăță și taie o ceapă.
  • Acum pune pieptul la prăjit în ulei încins. (Nu foarte mult ulei!)
  • Nu uita să amesteci în paste. După ce s-a călit puiul, adaugă ceapă, condimentează cu ce îți place și dă la foc mic.
  • Acum începe magia: bate două ouă, adaugă aproximativ jumătate de găletușă de smântână și vreo 2-3 linguri de făină, amestecă totul până ai în castron o compoziție omogenă.
  • Scoate pastele, scurge-le de apă (nu pune apă rece peste paste, nu știm de ce, dar așa ni s-a recomandat).
  • Pune pastele peste pui și deasupra compoziția pe care ai făcut-o mai sus. Este cam greu de învârtit, dar știm că ai trecut pe la sală înainte. Lasă focul mediu, compoziția aia trebuie să se gătească și ea, ai un pic de răbdare, nu scoate pastele imediat.

Pentru un gust de excepție, poți să pui niște parmezan pe deasupra.

 Acum să lăsăm mâncarea cu „fițe” și să ne întoarcem la mama acasă. Nu știu dacă vă place sau nu, dar următoarea rețetă conține mazăre.

Nu e foarte greu de gătit și nu îți trebuie decât niște mazăre (o conservă, o pungă sau așa ceva, vreo 500 grame), un piept de pui sau copănele, orice vă place, o ceapă sau două, condimente (sare, piper, boia) și sos de roșii. Opțional poți adăuga un morcov și câțiva cartofi.

Treaba-i simplă:

  • Pui puiul la prăjit, după ce s-a rumenit, adăugăm ceapa. Condimentele pot fi adăugate acum sau mai târziu, după bunul plac.
  • Adăugăm sos de roșii după ce s-a rumenit și ceapa. Învârtim și mai lăsăm vreo 5 minute pe foc.
  • Pentru cei care vor să pună cartofi și morcovi, îi adăugați acum și turnați apă cât să îi acopere.
  • Se adaugă mazărea ( dacă s-au fiert cartofii și morcovii, după caz). Mazărea se fierbe ușor. Puteți să mai adăugați sos de roșii și condimente după gust.
  • Pentru a îngroșa sosul puteți adăuga făină. Atentie!!! În timp ce turnați făină, învârtiți neapărat pentru a evita apariția cocoloașelor.

Nu știu cât de mult vă place stilul în care gătim noi mazăre, dar dacă vreți să faceți o încercare, noi v-am dat toate instrucțiunile. Să aveți spor!

Cu ce am putea termina delicioasa noastră rubrică dacă nu cu un desert? Avem o propunere tare pentru voi: gooogooooși!

Chestiile astea super delicioase nu necesită foarte multe ingrediente, dar multă pasiune. Dragoste ar zice unii, dar în bucătărie vorbim doar de pasiune. Ai nevoie doar de vreo 2 gălbenușuri la jumătate de kilogram de făină, cam o cană de lapte, un plic de zahăr vanilat, o lingură de drojdie sau un plic de praf de copt. Toate acestea se adaugă treptat, cu grijă până ai o compoziție ok, mai groasă decât aluatul de clătite, dar mai slab decât un aluat de cozonac de exemplu.

Ia câte o bucată de aluat și întinde-o. După aceea taie aluatul în ce forme vrei. Pune-le la prăjit și poftă bună! Nu cred că mai e nevoie să vă spun cu ce se pot mânca, baftă și cu asta!

Ne vedem data viitoare!