Cum să îți faci o scrisoare de intenție

Pe lângă CV, este recomandat să ai și o scrisoare de intenție, aceasta ar trebui să-ți arate cele mai bune calități ale tale care ar putea să te scoată în evidență față de ceilalți contracandidați. Aici o să-ți oferim niște sfaturi care, de asemenea, te-ar putea ajuta să ai o scrisoare de intenție bine structurată și formulată:

1.Continuă CV-ul, nu-l repeta: aici nu este necesar să repeţi ceea ce ai scris în CV, angajatorului nu i-ar plăcea să piardă timpul citind acelaşi lucru de 2 ori, ai putea, spre exemplu, să scrii mai în detaliu despre experienţă cumulată în timp.

2.Fii scurt şi la obiect: nu este nevoie să te lungesti prea mult, foloseşte-te de aptitudinile necesare pentru post şi dezvoltă părţile cele mai importante ale CV-ului.

3.Arată ceea ce aduci tu în plus companiei: aici poţi argumenta ce ai tu în plus faţă de ceilalţi, încearcă să răspunzi la întrebarea „Ce are de câștigat angajatorul dacă ți-ar oferi jobul?”.

4.Fii corect: scrisoarea trebuie să fie bine structurată şi argumentată, fără greşeli gramaticale.

5.Ieşi în evidenţă: sunt anumite reguli de bună practică de care e nevoie să ţii cont atunci când redactezi o scrisoare de motivaţie. În conţinutul scrisorii adaugă câteva elemente neaşteptate şi creative, prin care să surprinzi angajatorul într-un mod plăcut. Nu te încorseta respectând toate regulile în detaliu şi încearcă să fii memorabil cu câteva elemente distinctive.

6.Personalizează-ţi fiecare scrisoare: aici ai putea scrie despre cât de motivat eşti pentru a lua postul, să explici cam ce idei ai pe viitor, cum te-ai încadra în postul pentru care candidezi.

7.Scrieţi datele de contact: deşi le-ai specificat şi în CV, poţi să le treci şi pe scrisoarea de intenţie, în principal numele, adresa de e-mail, numărul de telefon şi nu uita să te semnezi!

Spor la redactat!