De ce voluntariat?

De ce voluntariat într-o organizație studențească? Probabil că v-ați întrebat cu toții de ce cineva ar alege acest tip de „job”, mai ales un student, având în vedere viața tumultoasă pe care o trăiește.  Eii bine, articolul acesta nu s-ar mai termina dacă am enumera toate motivele pentru care TU, studentule,  trebuie să faci voluntariat, dar vom încerca să sintetizăm totul.

  • Câștigă experiență profesională. Câți dintre voi nu ați auzit de întrebarea „Ai experiență?”. Voluntariatul îți oferă o doză necesară, fiind recunoscută internațional ca un job în adevăratul sens al cuvântului.
  • Ieși din zona de confort! Dacă ești o persoană introvertită și vrei să spargi această barieră, ai găsit soluția! Tot ce trebuie să faci este să te lași purtat de val și nu vei regreta alegerea.
  • Te autodepășești! Ai ocazia să descoperi abilități pe care nu credeai că le dețineai până acum și să valorifici aptitudinile care și-au pus amprenta pe personalitatea ta. Fiecare activitate, proiect sau prezentare îți va aduce un plus valoric caracterului tău.
  • Vei învăța lucruri noi! Crede-ne, pe cuvânt, odată ce te implici în a fi voluntar vei trece prin nenumerate situații asemănătoare cu cele întâlnite la locul de muncă, cum ar fi: să fii un bun teamleader, dar în același timp un true co-worker.
  • Satisfacția personală! Un lucru este clar, atunci când vei avea ocazia să coordonezi un proiect pe care îl vei duce la bun sfârșit cu succes, vei fi mândru de faptele tale.
  • Voluntariatul aduce oamenii împreună! Într-o organizație studențească se creează conexiuni dincolo de activitatea ce se defășoară în cadrul proiectelor. Astfel, dacă vrei să-ți mărești cercul de prieteni, ai găsit locul potrivit.
  • Te distrezi alături de noi! În voluntariat nu este vorba doar de muncă, pe lângă activitățile pentru care depui efort, ne și distrăm împreună!
  • Contezi! Vei fi important mereu pentru echipa ta și pentru cei pe care îi ajuți, pentru că fiecare este special în felul său și fiecare este o parte din sufletul echipei.

Alături de noi, te vom pregăti de viitor!