Departamente

Departamentul Educațional

Coordonator: Adrian Ciobanu

Departamentul Educațional are ca și sarcini identificarea problemelor pe care le întâmpină studenţii, aducerea acestora la cunoştinţa conducerii facultăţii şi identificarea modalităţilor de soluţionare ale acestora. Menținerea contactului permanent cu studenții este primul pas în acest sens. Activitățile desfășurate de către departament sunt:

  •  Întâlniri cu șefii de grupă, lunar;
  •  Chestionare privind problemele studenților ce stau în cămine;
  •  Seminarii de informare;
  •  Proiectul “Birou de Informare”, ce se desfășoară la începutul anului universitar;
  •  Dezbateri pe probleme studențești în legătură cu participarea reprezentanților din partea facultății și a universității.

 

Departamentul de Resurse Umane

Coordonator: Andreea-Ioana Toma

Departamentul de Resurse Umane are ca scop dezvoltarea membrilor asociației. În acest departament sunt concepute metode de motivare a membrilor întregii organizații, diferite moduri prin care oamenii din ligă să își dezvolte anumite abilități de comunicare cu cei din jurul lor. În acest sens, departamentul desfășoară o serie de activitați precum sesiuni de brainstorming, jocuri si training-uri. Potrivit membrilor departamentului de Resurse Umane, acestea înseamnă: comunicare, motivare, creativitate, activități de echipă, autocunoaștere, inițiere și dezvoltare personală, coordonare, organizare, succes, prieteni și veselie.

 

Departamentul de Fundraising

Coordonator: Cristina Vizinteanu

Departamentul de Fundraising are ca obiect de activitate identificarea potenţialilor sponsori şi colaboratori ai organizaţiei şi încheierea unor parteneriate cu aceştia, în vederea atragerii resurselor financiare şi materiale necesare unei bune desfăşurări a proiectelor organizate. Puterea de convingere, abilităţile de negociere şi perseverența reprezintă puncte esenţiale ale membrilor din cadrul acestui departament.

 

Departamentul de Relații Publice

Coordonator: Iustin Jalaboi

Departamentul de Relații Publice are ca obiectiv menținerea unei imagini cât mai fluide în mediul online și offline. Departamentul se ocupă cu relaționarea cu mass-media pentru a facilita informarea comunităţilor studenţeşti locale şi naţionale cu privire la activităţile LSE. Acesta asigură actualizarea site-ului și a rețelelor de socializare și înițiază campanii de promovare cu privire la activitățile desfășurate din cadrul proiectelor.În plus, voluntarii sunt implicați în redactarea revistei facultății, implementarii conceptiei de videoblog și newsletter.

 Prin urmare, dacă ești o persoană creativă, plină de imaginație și cu aptitudini excelente de comunicare ești binevenit să faci parte din acest departament.

 

Departamentul de Marketing

Coordonator: Cosmin-Alexandru Macovei

Departamentul de Marketing te ajută să îți pui în practică ideile pentru a realiza ceva constructiv; este departamentul unde îți poți dezvolta imaginația și nu numai; departamentul care te „obligă” să înveți să dobândești abilități cu privire la Adobe Photoshop, asta pentru că vei dori să fii de ajutor în nenumăratele proiecte la care aportul membrilor departamentului este extrem de important.

Împreună învățăm ce ar trebuie să conțină un afiș, un flyer, un sticker, dar și care sunt elementele importante ce trebuie evidențiate. Tot aici punem accent pe promovarea asociației, realizând materiale prin care studenții să descopere ce înseamnă să fii membru în Liga Studenților Economiști.

 

Departamentul de Proiecte

Coordonator: Alex-Gabriel Ascurtulesei

Scopul principal al  Departamentului de Proiecte este acela de a asigura desfășurarea corectă a tuturor proiectelor asociației, membrii implicându-se activ în procesul de derulare al acestora. Pregătirea voluntarilor constă în scrierea, implementarea și coordonarea eficientă a unui proiect, astfel, membrii pot propune proiecte care ar putea ajuta la dezvoltarea organizației LSE, cât și persoanelor din cadrul acesteia Prin urmare, dacă ești creativ, îți place să te implici și ți-ai dori să vezi cum ideile tale prin viață, atunci aici este locul tău!

 

Departamentul de Relaţii Externe

Coordonator: Teodora Irimia

Departamentul de Relații Externe se caracterizează prin menținerea unei relații de strânsă colaborare cu asociațiile studențești din Iași și din țară. Membrii departamentului sunt la curent cu activitățile desfășurate în mediul extern, menține legătura cu organizațiile membre ANOSR, cu organizațiile de profil economic din țară și străinătate. Păstrează, de asemenea, bună relație cu mediul de afaceri din Iași, în vederea eventualelor colaborări cu LSE. Membrii departamentului sunt niște persoane cu un spirit dezolvat de comunicare, pregătiți să cunoască și să formeze noi relații pentru ALSE.

 

Departamentul de Artă şi Creaţie

Coordonator: Ana Mărgean

Principalul obiectiv al Departamentului de Artă şi Creaţie este de a face cunoscut numele „Liga Studenţilor Economişti” pe plan artistic. Departamentul este compus din patru ramuri: dans, teatru, muzică și arte plastice, astfel studenții cu o înclinatie artistică sunt bineveniți să se alăture. În perioada anului universitar se organizează spectacole fiind un bun prilej pentru membrii departamentului să își demonstreze ceea ce au învățat.