FEAA Video Games IV

FEAA Video Games este la cea de-a patra ediție, adunând mai mult de 200 de participanți din diferiți ani de studiu, diferite specializări, toți uniți de plăcerea de a se juca. În această ediție dăm startul unor noi concursuri, permițând studenților să ia parte la cele mai cunoscute jocuri ale momentului, anume: Counter-Strike Global Offensive, League of Legends și FIFA 19.

Counter Strike: Global Offensive este unul dintre cele mai populare jocuri de tip first person shooter, având luna trecută peste 12 milioane de jucători unici și fiind popular pe majoritatea platformelor de streaming și video sharing. În ultimii 12 ani, a continuat să fie unul dintre cele mai jucate jocuri din lume, vânzând peste 25 de milioane de unități la nivel mondial în întreaga franciză. De asemenea, este unul dintre cele mai urmărite și jucate jocuri din eSports, având premii de peste 2,5 milioane de dolari.

League of Legends este un joc online de tip MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) și este unul dintre cele mai cunoscute și jucate jocuri de acest tip, fiind considerat de Forbes în 2012 ca fiind cel mai jucat joc pe calculator din America de Nord și Europa din punct de vedere al orelor petrecute în joc. Acesta a generat o comunitate competitivă activă care este în continuă creștere. Datorită popularității și acest joc a fost ridicat la “rangul” de eSports, existând numeroase campionate, sezoane în care diferite echipe/diferiți jucători încearcă să demonstreze că sunt cei mai buni.

FIFA 19 este cea mai nouă ediție a seriei cu același nume, fiind cel mai popular simulator de fotbal. Acesta își continuă moștenirea, oferind jucătorilor abilitatea de a-și selecta echipa favorită și să participle la diferite competiții fie împotriva AI-ului, fie împotriva altor jucători reali, competițiile realizându-se fie la nivel local, cu prietenii, fie în competiții sportive, împotriva altor jucători din întreaga lume (FIFA eWorld Cup).

Astfel, LSE urmărește să găsească cei mai buni gameri nu doar din FEAA, nici din UAIC, ci de pretutindeni (vezi secțiunea 2.1 din Regulamentul general), oferindu-le studenților șansa de a participa la competiție și de a-și arăta capacitățile competitive în cadrul jocurilor propuse.

Evenimentul va avea următorul program:

  • 3 martie ->  League of legends;
  • 9 martie-> FIFA 19;
  • 10 martie -> Counter Strike: Global Offensive.

Evenimentul se va desfășura la StarNet Podu’ Roș. Pentru înscrieri, biletele se vor găsi la standul ligii de la parter din sediul B, iar prețul este de 10 lei/ participant,în perioada: 21-22 februarie și 25 februarie – 1 martie. Pentru cei înscriși online, fie vor plăti taxa biletului la stand fie când se vor prezenta la eveniment.