Studentul de ieri, managerul de azi

Rolul articolului este de a arăta tuturor, prin poveștile absolvenților, capacitatea facultății, nu neapărat de a „oferi un viitor”, ci mai degrabă de a deschide minţi şi a oferi oportunităţi. Avem plăcerea de a vă prezenta în câteva cuvinte povestea unui absolvent FEAA, actual director: IOANA ALBULESCU – Director Marketing la Palas Mall, Iaşi.

 • Bună ziua! Să începem prin a ne cunoaşte…

„Personal: 28 de ani, Balanță, fire rațională și atentă la detalii. Fizic? Ne vedem în Palas zilnic.

Profesional: Activez de 3 ani pe funcția de Director Marketing la Palas Mall, Iași.”

 • Cum v-aţi descrie în 120 de secunde?

„Mă descriu ca fiind curajoasă, sociabilă și comunicativă, pasionată de publicitate, interesată de tehnică, 8 ani de marketing pe pâine, perfecționistă, sunt foarte implicată în tot ceea ce fac și principala mea calitate este că sunt o persoană obiectivă.”

 • Care ar fi motto-ul/citatul ce vă reprezintă?

„Ceea ce ești se va vedea în ceea ce faci! (Edison)”

 • Care sunt calităţile pe care le consideraţi esenţiale şi v-au ajutat la prezenta reuşită?

„Reușita e o chestiune de secundă până realizezi cât de departe e următorul țel.  Am observat că diferența o face  perseverența și implicarea mea, chiar când aparent nu există o miză directă.”

 • A existat un model în viaţa dumneavoastră pe care l-aţi urmat?

„Fiecare persoană pe care o întâlnim ne modelează personalitatea într-o oarecare măsură. Pentru mine, modelul cel mai la îndemână este și va fi tatăl meu.”

 • Cum arăta studenta Ioana Albulescu?

„Marketingul a lăsat o puternică amprentă asupra vieţii mele personale şi profesionale.  Nu m-a schimbat, ci mai curând m-a format. Am cunoscut mulţi oameni deosebiţi în timpul studiilor, cu care ţin şi acum legătura. Am devenit mai extrovertită, am învățat să gândesc economic, strategic şi să fiu mult mai atentă la detalii, la tot ceea ce mă înconjoară – pentru că nu ştii niciodată de unde poate veni o nouă idee.”

 • Ce consideraţi că ar trebui să facă un student economist pentru a reuşi în carieră?

„Să se implice, să se informeze și să fie foarte atent cum își consumă timpul liber și la ce activități ia parte (voluntariat, internshipuri, proiecte).”

 • Ce sfat le-aţi oferi tinerilor studenţi, pentru a reuşi să ajungă pe cele mai înalte trepte în carieră?

„Să se convingă că ceea ce doresc  le place, informându-se. Dacă sunt siguri de alegere, ascensiunea în carieră va veni ca un bonus pe lângă clipele plăcute petrecute la muncă.”

 • Consideraţi că factorul motivaţional din companii este în concordanţă cu aşteptările pe care studenţii le au atunci când aplică pentru un post?

„Depinde la ce te raportezi. Am intervievat candidați foarte slab pregătiți cu așteptări foarte mari, și totodată, oameni care nu își cunosc valoarea și nu știu ce pretenții pot avea la angajare. Prin a participa la mai multe interviuri și o constantă informare despre piața muncii (târguri de profil, etc), viitorii angajați își pot calibra așteptările.”

 • Pe tot parcursul evoluţiei, presupun că aţi întâmpinat şi momente mai puţin favorabile pentru dumneavoastră. Cum aţi reuşit să treceţi peste acestea?

„Echipa în care lucrez a fost cheia mereu! Alături de colegii mei, chiar și lucrurile cele mai dificile, pentru care aparent nu găseam soluții, s-au rezolvat, uneori mai ușor decât mi-aș fi imaginat.”

 • Posibil să regăsesc răspunsul în întrebarea anterioară, dar pentru a mă asigura…care a fost „preţul” plătit pentru a ajunge în acest punct?

„Dacă îți dorești ca ceva să iasă perfect, de multe ori aloci mai mult timp decât ai dori, pentru a ajunge la rezultatul dorit.”

 • Care este programul dintr-o zi obişnuită a unui manager?

„Știi când pleci de acasă, dar nu știi când te întorci. De obicei, petreci atâta timp cât e necesar pentru a fi mulțumit de ceea ce ai făcut în ziua respectivă.”

 • Dacă ar fi să începeţi totul din nou, aţi urma acelaşi drum?

„Din fericire pentru mine, răspunsul este da fără absolut nici o îndoială.”

 • Ce sfaturi aveți pentru tinerii aflați la început de drum?

„Să aibă curaj să încerce, să fie implicați, să arate interes pentru o companie sau un domeniu, iar rezultatele vor apărea cu siguranță.”

 • Mulţumesc mult pentru timpul acordat, iar din dorinţa de a ne perfecţiona, am fi încântaţi dacă v-aţi exprima  opinia asupra acestui set de întrebări!

 „Cu plăcere, mulțumesc și eu! Întrebările bune duc la răspunsuri interesante și sper că vom fi împreună de folos tinerilor la început de drum în FEAA.”

 

Acestea fiind spuse, concluziile rămân la latitudinea dumneavoastră! Așteptăm răspunsurile voastre în comentarii.